Kleuter groepen

logo
 

De kleuterklassen op onze school kenmerken zich door een warme huiselijke sfeer. Het speelgoed van vooral natuurlijke materialen nodigt volop uit tot spelen. Op onze school mogen kleuters nog echt kleuters zijn, en zich al spelend en doende op alle gebieden ontwikkelen.

Wij geloven erin dat de volwassenen van de toekomst niet alleen kennis nodig hebben, maar juist ook creatieve, fantasievolle en sociale vaardigheden.


Het terugkerende dag- en weekritme geeft kleuters variatie, maar vooral ook houvast in deze toch al drukke tijden.

De seizoenen en bijbehorende feesten worden met veel aandacht beleefd en gevierd.

In de kleuterklassen wordt veel gezongen, gespeeld, getekend en geknutseld. Er wordt iedere week brood gebakken en er wordt iedere dag een mooi verhaal verteld.


De ontwikkeling van de kleuters wordt door vakkundige docenten gevolgd. Niet door middel van kleuter cito toetsen, maar door individuele observaties.

Iedere maand is er de mogelijkheid een kleuterklas na schooltijd te bezoeken en een gesprek te hebben met een van de docenten (zie kleuter informatiedagen). U kunt hiervoor een afspraak maken via de administratie van onze school: info@vsdedriestroom.nl.


Meer informatie over ons Vrijeschool kleuteronderwijs is te vinden in onze schoolgids of in onze folder Vrijeschool kleuteronderwijs.